Vragen/opmerkingen

Advies over bespanning

Naast de keuze van het racket is ook de keuze van de juiste bespanning een belangrijk detail. Om blessures te voorkomen is de juiste snaar bij jouw persoonlijke spel en niveau essentieel.Er bestaan twee soorten snaren. Zo kennen we de kunststofsnaar en de darmsnaar. Waar vroeger de darmsnaar vervaardigd werd uit schapendarm, wordt dat tegenwoordig gedaan uit runderdarm. Kunststofsnaren worden uit vele materialen opgebouwd, o.a. kevlar, spectra, vectron, nylon, polyester etc. Veelal bepaalt de constructie van de snaar voor een groot deel de speeleigenschappen.

De keuze van de snaar wordt bepaald door:

• Flexibiliteit/profiel van het racket; flexibel, stug, widebody.
• De speler/speltype; verdedigend/aanvallend, spelniveau, topspin, etc.
• De tennisbaan; tapijt, gravel, kunstgras etc.
• Weersomstandigheden; droog/vochtig klimaat.
• Bladgrootte racket; midsize/midplus/oversize.
• Aard van de snaar; darm, kunststof, elasticiteit etc.
• Dikte van de snaar; 1.2 tot 1.4 mm. • Aantal filamenten of draaiingen van de snaar.

De bespanning is de motor van je racket. Het is daarom ook van belang om regelmatig te controleren of de snaar nog de juiste spanning heeft, voor een optimaal speelcomfort. De soort snaar en het aantal kilo’s waarmee de snaar bespannen wordt, is sterk afhankelijk van het type speler. Standaard is 25 kilo, echter als je harder, dus meer power wil, dan gaan we naar 22 tot 24 kilo. Wilt je meer precies spelen dan is 26 tot 28 kilo te adviseren. Sla je veel kapot dan is een sterkere lengte snaar een optie. In de breedte bespannen we dan een soepelere snaar om toch gevoel te houden.

Vraag daarom een goed advies van welke snaar het beste bij u past. Laat je racket altijd bespannen op een professionele electronische machine met 6 punts bevestiging.

 

 

24-uur service:

Sporthuis Teun van Pelt biedt je een uitstekende service als het gaat om het bespannen van jouw racket en het advies van de snaarkeuze. Binnen 24 uur is jouw racket bespannen en weer klaar voor gebruik.

Snarenkaart:

Tevens bieden wij de mogelijkheid een snarenkaart aan te schaffen. Dit houdt in dat u een pakket van 10 bespanningen vooruitbetaald tegen een zeer aantrekkelijke prijs. De prijs hangt af van de keuze van de snaar.

Racketbus (UNIEK!!!):

Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om buiten onze openingstijden uw racket bij ons af te geven. Door middel van een briefje aan uw racket te bevestigingen met daarop uw naam, adres, type snaar, aantal kilo’s en telefoonnummer kunt u uw racket via de racketbus, aan de zijkant van ons pand (Clarastraat) bij ons afgeven.  Indien u het racket op een bepaald tijdstip weer nodig heeft vermeld dit dan eveneens op het bijgevoegde briefje.

Snaren:

Sporthuis Teun van Pelt biedt u ook dit jaar weer een ruim aanbod aan snaren voor ieder wat wils. Laat u daarom adviseren welke snaar en met welke spanning jij optimaal kan gaan presteren.