Vragen/opmerkingen

Advies over hockeyschoenen

Teun van pelt heeft een groot aanbod hockeyschoenen standaard op voorraad waaronder de immens populaire hockeyschoenen van Asics met zijn goede demping, de hockeyschoenen van Adidas met zijn ultieme grip en de stabiele hockeyschoenen van Dita. Daarnaast hebben we hockeyschoenen van Osaka, Brabo en Grays.

Bij Teun van Pelt sport bent je altijd aan het juiste adres voor de allernieuwste collectie hockeyschoenen.

Op het gebied van hockeyschoenen is de laatste jaren veel veranderd. Naast de vele kleurrijke hockeyschoenen zijn ook ‘running’ modellen op de markt gekomen. Deze geven niet alleen meer demping maar verhogen ook het loopcomfort. Bij Asics zorgt Gel voor de extra demping, bij Dita is dat SAP, en bij Adidas Adiprene. Omdat ook de grip zeer belangrijk is, is het verstandig om vooral op zandvelden te kiezen voor een wat langere nop.

De materialen zijn door het spelen op watervelden, waterbestendig gemaakt. Leer komt dus niet voor en wordt vervangen door hoogwaardige kunststof materialen. Qua leest zit er verschil in dames en heren modellen. Er worden speciale ‘slim’ schoenen gemaakt voor de wat smallere damesvoet.

Het onderhouden van een schoenen is zeer belangrijk. Haal daarom na het spelen de binnenzool eruit of doe een droge doek in de hockeyschoen. Laat de hockeyschoen nooit bij een warmtebron drogen. Je kan hem ook laten drogen op een speciale machine, die te koop is bij ons in de zaak.

Ook het gebruik van een waterafstotende spray is aan te raden. Het aan- en uittrekken van de schoen dient te gebeuren door middel van het losmaken van de veters. Het op de hak staan kan schade aan het contrefort veroorzaken.

Ook hier geldt, laat je goed adviseren door deskundig personeel, in een speciaalzaak zoals Teun van Pelt.